page loader

Oprema za skijanje

Oktobar 2017.
|
Snow Stars Team
Oprema za skijanje

Ski oprema je dosta skupa i stvara veliki problem na početku jer većina misli da sve treba kupiti odjednom. Uz skijašku opremu (skije, pancerice, štapove) ide ski odelo, rukavice, kapa, naočare a za decu kaciga. Ne uzimajte skije od prijatelja jer oprema na kojoj oni skijaju u većini slučajeva nije adekvatna Vama. Za početak je najbolje iznajmiti skije, pancerice, štapove za početnike i na taj način smanjiti troškove. Iznajmljivanje opreme u ski servisu Snow Stars Team nije skupo i imamo opremu za sve uzraste i nivoe znanja. Ako ste početnik i odlučili ste se za novu ski opremu savetujemo vam da kupite skije, pancerice i štapove za početnike.
Ski odelo je neophodno kada krenete na skijanje. Osnovno pravilo je da odelo koje je na vama bude adekvatno, sa što manje stvari ali i prilagođeno trenutnoj temperaturi na ski stazi. Planina ume često da iznenadi a temperature mogu varirati od ekstremno niskih, -15 °C do prolecnih +10 °C, kada se može skijati i u majci kratkih rukava. Za ovakve uslove najbolje je obući višeslojna odela. Prvi sloj do tela sa što manje pamuka, a više sintetike. Prilikom skijanja telo se znoji a pamučni materijali imaju lošu osobinu da upijaju vlagu i sporo se suše. Drugi središnji sloj dozvoljava vlagi na vreme da izađe a istovremeno zadržava toplotu. Moderni materijali su lagani, tanki (Microfleece).
Treći završni sloj mora biti vodootporan, ali isto tako i apsorbovati vlagu i izbacivati je spolja. Ukoliko ste zimogrožljivi, preporučujemo sintetičke ili ski hulahopke a za stopala ski termo čarape. Ski odelo može biti kao kombinezon ili dvodelno. Najbolji materijali se prave od nepropusnog Gore-texa koji vas štiti od vetra, kiše, vlažnog snega a pri tome čuva vašu telesnu tempereturu. Pri kupovini savetujemo vam dvodelna odela upadljivih boja (zbog magle i loše vidljivosti ste primećeni). Prilikom kupovine odelo obavezno probajte, uradite nekoliko čučnjeva kako bi ste bili sigurni da li vam je donji deo po meri. Neophodno je imati rukavice, vodootporne, tople i da vam prsti u njima budu komotni.
Glavu i uši treba čuvati pogotovu na niskim temperaturama, vetrovitom vremenu. Prava zaštita biće vam kapa ili kaciga. Na ekstremno niskim temperaturama poželjno je imati masku (od neoprena) . Kacige su sve popularnije, pored toga što nas štite od vremenskih nepogoda, šite nas od potencionalnih nezgoda, uglavnom prouzrokovane od strane druguh skijaša.
Skijaške naočare možemo podeliti u dve grupe. Prve su za sunce sportskog, fensi dizajna. Stakla bi trebala da su sa što većom zastitom od UV zračenja, okvir naočara prilagođen vašem licu zbog zaštite od vetra. Na nadmorskim visinama preko 2000 m, zbog jakih sunčevih zraka, one su neophodne. Drugi model naočara je predviđen za skijanje uglavnom po lošim vremenskim uslovima. Savetujemo vam kupovinu kvalitetnijih naočara sa duplim staklima, koja imaju viseštruku ulogu, antirefleksivna i imaju sloj protiv magljenja. U slučaju snežnih padavina i magle, birajte naočare sa narandžastim staklima.

Budite deo treninga instruktora ski škole

Oktobar 2017. | Snow Stars Team
Trening ski škole

Od ove ski sezone naša škola skijanja uvodi jednu novinu za sve zainteresovane koji su istinski ljubitelji skijanja a žele da napreduju i usavrše svoje skijaško znanje. Svi koji žele da prisustvuju treningu kao učesnici ili kao posmatrači mogu da se jave na telefone ski skole kako bi dobili potrebne informacije.

Pročitaj više

Iznajmljivanje opreme za skijanje

Oktobar 2017. | Snow Stars Team
Iznajmljivanje opreme - ski servis

Škola skijanja Snow Stars Team od zimske sezone 2017/18 ima u ponudi ski opremu namenjenu za rentiranje kako za decu tako i za odrasle.Ski servis se nalazi u renoviranom hotelu Putnik na Kopaoniku i opremljen je po najsavremenijim standardima.

Pročitaj više

Umesto uvodnog časa skijanja

Oktobar 2017. | Snow Stars Team
Uvodni čas skijanja

Želim ovim tekstom da se obratim svima koji su odlučili da nauče da skijaju… i onima koji se dvoume oko toga da li da pokušaju. Razlog zbog kojeg sam se na to odlučio je što sam mnogo puta čuo: „voleo bih da naučim ali…“, „u mojim godinama…“, „smotan/a sam ja za sport…“, „za koliko dana…“ itd.

Pročitaj više