page loader

Vesti, aktuelnosti i saveti

Saveti skijašima i borderima - GSS

Januar 2019 | Snow Stars Team - GSS Srbije
saveti-skijasima

Gorska služba spasavanja Srbije - Mountain Rescue Service Serbiana skijaškim terenima organizuje pretrage za izgubljenim skijašima, vrši pružanje prve pomoći povređenim licima i organizuje transport povređenih do zdravstvene ustanove. Kao i svake sezone, spasioci GSS Srbije će brinuti o bezbednosti svih ljubitelja zimskih sportova na Kopaoniku, Staroj planini i Zlatiboru.

Pročitaj više

Animacioni program - IGRE NA SNEGU

Decembar 2018 | Snow Stars Team
igre na snegu

Neka vaša deca (5-12 godina) provedu aktivan popodnevni odmor na planini na svežem planinskom vazduhu svakog dana od 19-21h (osim petkom) u organizaciji i pod budnim okom naših profesora sporta i fizičkog vaspitanja i profesionalnih animatora.

Pročitaj više

O FIŠER SPORTU – SKI OPREMA

Decembar 2018 | Snow Stars Team
fisher kompanija

Fišer Sport GmbH je globalni lider u Nordijskom skijanju i jedan od svetskih vodećih brendova u Alpskom skijanju, poznat po inovacijama i najsavremenijoj tehnologiji. Fišer je takođe, jedan od najvećih proizvođača štapova za hokej visokog kvaliteta. Fišerova vizija je da bude prvi izbor zimskih sportista kroz izvanredne proizvode, stvorene za večne trenutke i viši stepen ličnih sposobnosti.

Pročitaj više

Najbolje skijalište – Kopaonik 2018.

Novembar 2018 | Snow Stars Team
ski škola Kopaonik

Kada smo kod teme skijanje u Srbiji, verovatno vam je do sad već poznato da Kopaonik nosi epitet kao najbolje skijalište na našim prostorima. Pre nego što i ove sezone pođete u snežnu avanturu na ovu, po skijanju poznatu planinu, podsećamo vas šta nudi naše omiljeno i najbolje skijalište.

Pročitaj više

Budite deo treninga instruktora škole

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Trening ski škole

Od ove ski sezone naša škola skijanja uvodi jednu novinu za sve zainteresovane koji su istinski ljubitelji skijanja a žele da napreduju i usavrše svoje skijaško znanje. Svi koji žele da prisustvuju treningu kao učesnici ili kao posmatrači mogu da se jave na telefone ski skole kako bi dobili potrebne informacije.

Pročitaj više

Iznajmljivanje opreme za skijanje

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Iznajmljivanje opreme - ski servis

Škola skijanja Snow Stars Team od zimske sezone 2017/18 ima u ponudi ski opremu namenjenu za rentiranje kako za decu tako i za odrasle.Ski servis se nalazi u renoviranom hotelu Putnik na Kopaoniku i opremljen je po najsavremenijim standardima.

Pročitaj više

Umesto uvodnog časa skijanja

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Uvodni čas skijanja

Želim ovim tekstom da se obratim svima koji su odlučili da nauče da skijaju… i onima koji se dvoume oko toga da li da pokušaju i pridruže nam se u ski školi. Razlog zbog kojeg sam se na to odlučio je što sam mnogo puta čuo: „voleo bih da naučim ali…“, „u mojim godinama…“, „smotan/a sam ja za sport…“, „za koliko dana…“ itd.

Pročitaj više

Prvi susret sa skijama

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Prvi susret sa skijama

Da bi početnici uspešno savladali osnove tehnike alpskog skijanja, najbolje bi bilo da uzmu nekoliko časova u školi skijanja. Proces obučavanja se sastoji od niza metodskih celina koje su preduslov za optimalnu brzinu napredovanja u učenju i visok nivo bezbednosti budućih skijaša.

Pročitaj više

Oprema za skijanje

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
uvodni cas skijanja

Ski oprema je dosta skupa i stvara veliki problem na početku jer većina misli da sve treba kupiti odjednom. Uz skijašku opremu (skije, pancerice, štapove) ide ski odelo, rukavice, kapa, naočare a za decu kaciga. Za početak je najbolje iznajmiti skije, pancerice, štapove za početnike i na taj način smanjiti troškove.

Pročitaj više

FIS pravila za učesnike u ski saobraćaju

Arhiva | Snow Stars Team
Pravila za učesnike u ski saobraćaju

Sa primarnim ciljem smanjenja broja povreda i povećanja sigurnosti skijaša, kao i sa ciljem što bezbrižnijeg uživanja na belim stazama, Međunarodna skijaška federacija (FIS) je propisala skijaška pravila saobraćaja i opšteg ponašanja na ski stazama kojeg su obavezni da poštuju svi koji koriste skijaške staze bilo za skijanje, bordanje, šetnju ili neku drugu aktivnost.

Pročitaj više

Izbor skija - saveti

Arhiva | SKI INSTRUKTOR IVAN RAKIĆ
Izbor skija - saveti

Sa razvojem tehnike i tehnologije izrade materijala, pre dvadesetak godina, počela je prava revolucija u svetu alpskog skijanja. Pojavile su se karving skije tj. skije sa naglašenim bočnim lukovima koje su u mnogome doprinele da skijanje postane zabavnije ali i pristupačnije velikom broju ljudi. Nova oprema dovela je do velike ekspanzije skijanja...

Pročitaj više

Izbor skijaških štapova

Arhiva | Ski instruktor Borko Miladinović
Izbor skijaških štapova

Skijаški štаpovi su pаlice sа rukohvаtom, uzicom kojа se stаvljа oko zglobа šаke, oštrim vrhom nа suprotnom krаju štаpа, koji se postаvljа nа sneg i krpljаmа postаvljenim pаr centimetаrа iznаd vrhа. Skijаši koriste dvа štаpа, u svаkoj ruci po jedаn, kаko bi postigli ubrzаnje, održаvаli dinаmičku rаvnotežu, ritаm i olаkšаli promenu prаvcа.

Pročitaj više

U skijanju uživaju i duh i telo

Arhiva | PROF. FIZIČKE KULTURE ANDREJA LAZOVIĆ
Skijanje - zdravlje

Sam boravak na planini je blagotvoran za zdravlje, a ako ga još povežete sa ovim zimskim sportom, to je pun pogodak. Skijanje ima višestruko pozitivan uticaj na ljudski organizam. Saznajte kako da se pripremite za prvi spust i šta uopšte treba da znate o skijanju...

Pročitaj više

Izbor skijaških cipela - saveti

Arhiva | Snow Stars Team
Izbor skijaških cipela

Skijaška cipela ili pancerica je najvažniji deo opreme koja nam služi za skijanje. Ukoliko imate dobre skijaške cipele koje vam odgovaraju i nešto lošije skije više ćete uživati i moći ćete da izvedete ono što zamislite, za razliku od situacije kada skijate na dobrim skijama ali u cipelama koje vam ne odgovaraju.

Pročitaj više

Skijanje po neuredjenim terenima

Arhiva | Snow Stars Team
Skijanje van staze

U današnje vreme, sve je više skijaša koji su u potrazi za skijaškim terenima van uobičajenih granica skijališta. U ovom tekstu potrudićemo se da istražimo neke od glavnih faktora, koji će nam odgovoriti na pitanja „da li“ i „kada“ da skijamo van staza.

Pročitaj više

Skijaške cipele

Arhiva | Snow Stars Team
Skijaške cipele

Skijаškа cipelа je specijаlno izrаđenа obućа kojom se skijаš preko vezovа povezuje sа skijаmа u jednu celinu, i preko koje trebа dа se efikаsno prenose sve sile kojimа skijаš želi dа deluje nа skiju u toku uprаvljаnjа. Cipelа trebа dа obezbedi istovremeno udobnost, stаbilnost i preciznost prenošenjа pokretа nogu i telа nа skiju.

Pročitaj više