page loader

Vesti, aktuelnosti i saveti

Budite deo treninga instruktora škole

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Trening ski škole

Od ove ski sezone naša škola skijanja uvodi jednu novinu za sve zainteresovane koji su istinski ljubitelji skijanja a žele da napreduju i usavrše svoje skijaško znanje. Svi koji žele da prisustvuju treningu kao učesnici ili kao posmatrači mogu da se jave na telefone ski skole kako bi dobili potrebne informacije.

Pročitaj više

Iznajmljivanje opreme za skijanje

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Iznajmljivanje opreme - ski servis

Škola skijanja Snow Stars Team od zimske sezone 2017/18 ima u ponudi ski opremu namenjenu za rentiranje kako za decu tako i za odrasle.Ski servis se nalazi u renoviranom hotelu Putnik na Kopaoniku i opremljen je po najsavremenijim standardima.

Pročitaj više

Umesto uvodnog časa skijanja

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Uvodni čas skijanja

Želim ovim tekstom da se obratim svima koji su odlučili da nauče da skijaju… i onima koji se dvoume oko toga da li da pokušaju i pridruže nam se u ski školi. Razlog zbog kojeg sam se na to odlučio je što sam mnogo puta čuo: „voleo bih da naučim ali…“, „u mojim godinama…“, „smotan/a sam ja za sport…“, „za koliko dana…“ itd.

Pročitaj više

Prvi susret sa skijama

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
Prvi susret sa skijama

Da bi početnici uspešno savladali osnove tehnike alpskog skijanja, najbolje bi bilo da uzmu nekoliko časova u školi skijanja. Proces obučavanja se sastoji od niza metodskih celina koje su preduslov za optimalnu brzinu napredovanja u učenju i visok nivo bezbednosti budućih skijaša.

Pročitaj više

Oprema za skijanje

Oktobar 2017 | Snow Stars Team
uvodni cas skijanja

Ski oprema je dosta skupa i stvara veliki problem na početku jer većina misli da sve treba kupiti odjednom. Uz skijašku opremu (skije, pancerice, štapove) ide ski odelo, rukavice, kapa, naočare a za decu kaciga. Za početak je najbolje iznajmiti skije, pancerice, štapove za početnike i na taj način smanjiti troškove.

Pročitaj više

U skijanju uživaju i duh i telo

Arhiva | PROF. FIZIČKE KULTURE ANDREJA LAZOVIĆ
Skijanje - zdravlje

Sam boravak na planini je blagotvoran za zdravlje, a ako ga još povežete sa ovim zimskim sportom, to je pun pogodak. Skijanje ima višestruko pozitivan uticaj na ljudski organizam. Saznajte kako da se pripremite za prvi spust i šta uopšte treba da znate o skijanju...

Pročitaj više

FIS pravila za učesnike u ski saobraćaju

Arhiva | Snow Stars Team
Pravila za učesnike u ski saobraćaju

Sa primarnim ciljem smanjenja broja povreda i povećanja sigurnosti skijaša, kao i sa ciljem što bezbrižnijeg uživanja na belim stazama, Međunarodna skijaška federacija (FIS) je propisala skijaška pravila saobraćaja i opšteg ponašanja na ski stazama kojeg su obavezni da poštuju svi koji koriste skijaške staze bilo za skijanje, bordanje, šetnju ili neku drugu aktivnost.

Pročitaj više

Izbor skija - saveti

Arhiva | SKI INSTRUKTOR IVAN RAKIĆ
Izbor skija - saveti

Sa razvojem tehnike i tehnologije izrade materijala, pre dvadesetak godina, počela je prava revolucija u svetu alpskog skijanja. Pojavile su se karving skije tj. skije sa naglašenim bočnim lukovima koje su u mnogome doprinele da skijanje postane zabavnije ali i pristupačnije velikom broju ljudi. Nova oprema dovela je do velike ekspanzije skijanja...

Pročitaj više

Izbor skijaških štapova

Arhiva | Ski instruktor Borko Miladinović
Izbor skijaških štapova

Skijаški štаpovi su pаlice sа rukohvаtom, uzicom kojа se stаvljа oko zglobа šаke, oštrim vrhom nа suprotnom krаju štаpа, koji se postаvljа nа sneg i krpljаmа postаvljenim pаr centimetаrа iznаd vrhа. Skijаši koriste dvа štаpа, u svаkoj ruci po jedаn, kаko bi postigli ubrzаnje, održаvаli dinаmičku rаvnotežu, ritаm i olаkšаli promenu prаvcа.

Pročitaj više

Skijaške cipele

Arhiva | Snow Stars Team
Skijaške cipele

Skijаškа cipelа je specijаlno izrаđenа obućа kojom se skijаš preko vezovа povezuje sа skijаmа u jednu celinu, i preko koje trebа dа se efikаsno prenose sve sile kojimа skijаš želi dа deluje nа skiju u toku uprаvljаnjа. Cipelа trebа dа obezbedi istovremeno udobnost, stаbilnost i preciznost prenošenjа pokretа nogu i telа nа skiju.

Pročitaj više

Izbor skijaških cipela - saveti

Arhiva | Snow Stars Team
Izbor skijaških cipela

Skijaška cipela ili pancerica je najvažniji deo opreme koja nam služi za skijanje. Ukoliko imate dobre skijaške cipele koje vam odgovaraju i nešto lošije skije više ćete uživati i moći ćete da izvedete ono što zamislite, za razliku od situacije kada skijate na dobrim skijama ali u cipelama koje vam ne odgovaraju.

Pročitaj više

Skijanje po neuredjenim terenima

Arhiva | Snow Stars Team
Skijanje van staze

U današnje vreme, sve je više skijaša koji su u potrazi za skijaškim terenima van uobičajenih granica skijališta. U ovom tekstu potrudićemo se da istražimo neke od glavnih faktora, koji će nam odgovoriti na pitanja „da li“ i „kada“ da skijamo van staza.

Pročitaj više