Skoči na sadržaj

SnowStarsTeam

Почетна » O Fišer sportu – Ski oprema

O Fišer sportu – Ski oprema

Fišer Sport GmbH je globalni lider u Nordijskom skijanju i jedan od svetskih vodećih brendova u Alpskom skijanju, poznat po inovacijama i najsavremenijoj tehnologiji. Fišer je takođe, jedan od najvećih proizvođača štapova za hokej visokog kvaliteta.

Fišerova vizija je da bude prvi izbor zimskih sportista kroz izvanredne proizvode, stvorene za večne trenutke i viši stepen ličnih sposobnosti. Kompanija zapošljava skoro 2000 ljudi sa istom strašću i posvećenošću zimskim sportovima. Fišer Sport GmbH je osnovan 1924. godine u gradu Rid u Inkrajsu u Austriji, gde se i dalje nalazi sedište kompnije. Proizvodnja se odvija u tamo i Ukrajini.

1924. – 1958.

Godine 1924. putnik Josef Fišer odlučio je da preuzme hrabar korak i započne biznis u skromnoj drvenoj štali u malom mestu, pozajmivši novac od svog rođaka Džordža Fišera. Josef Fišer je neumorno težio ka svom cilju da unapredi svoju kompaniju, bez obzira na teške finansijske okolnosti. Posle njegove smrti 1959. godine, njegovi naslednici preuzimaju kompaniju Fišer skija, sa napravljenih 500.000 parova skija.

1959.

1959. godina je bila dramatična u istoriji fabrike Fišer skija. Josef fišer je preminuo u februaru, a njegova deca Josef junior i Selma Strumberger su sada zaduženi za kompaniju. Josef Fišer junior reorganizuje kompaniju u celini, sa inovativnim idejama u svim oblastima – i u proizvodnji i u prodaji. Zapošljava nove radnike koji mu pomažu u ostvarenju svojih ideja, a zatim planira i novu fabriku. Ovakav način rada, pod vođstvom Josifa Fišera juniora, omogućava kompaniji da postane najveća i najmodernija fabrika skija na svetu.

1960. – 1978.

‘60. i ’70. su godine konstantnog napretka, kada se Fišer uzdiže da postane svetski lider. Ovaj neverovatan napredak dobija svoj zalet velikim uspehom na Alpskim trkama, a svoj vrhunac dostiže pobedom Egona Zimermana 1964. na Olimpijadi. Nova fabrika skija se proširuje u grad Rid i postepeno postaje najveća na svetu ’70. godina. Fišer napreduje i u drugim pravcima tako što počinje da proizvodi skijaške daske 1971. godine i uskoro preuzima vođstvo i u ovoj oblasti. Teniski reketi se prvi put proizvode u fabrici Sport AG koju je osnovao Fišer 1974. godine., a zatim se uključio u spajanje fabrika Lofler, Kastle i Dinafit.

1979. – 1999.

Nove metode, novi procesi, novi materijali – Josef Fišer je uvek u potrazi za inovacijama koje bi unapredile brend Fišer. Njegove ideje su polazna tačka za revolucionarne nove proizvode koji definišu tržište skija. Fišer omogućava velikom razvojnom timu da proizvodima poslednje tehnologije naprave proboj na tržištu. Tako je Fišer sa svojim velikim znanjem kompozitnih materijala, postao dobavljač vazduhoplovne industrije. Ali Fišer nije samo tehnološki pionir, on je prvi proizvođač ski opreme koji je preselio svoju proizvodnju u istočnu Evropu. Nova fabrika skijaške opreme, smeštena u Mukačevu u Ukrajini, postaje od vitalnog značaja za kompaniju.

2000. – 2013.

U novom milenijumu, nakon teškoća tokom 2007. i 2008., Fišer se koncentriše na svoje ključne delatnosti. Deonice u FACC AG i Fišer Kompozitne Tehnologije su rasprodate i Biznis Junit Tenis je zatvoren. Fišer se fokusira na Alpsko i Nordijsko skijanje: u ovim ključnim oblastima kompanija postaje jedini izvor snabdevanja – Fišer sada razvija ne samo skije, već i čizme, vezove i štapove za skijanje. Koncentrišući se na ovu oblast, kompanija uspeva da zadrži svoju vodeću poziciju. Na 90. godišnjici kompanije, Fišer – poslednji austrijski proizvođač ski opreme u porodičnom vlasništvu – zauzima poziciju kao najsavremenija i veoma uspešna vodeća kompanija koja pravi inovativne proizvode sa visokom tehnologijom za Alpsko i Nordijsko skijanje za ceo svet.

2014.

Fisher ski oprema

Kakav način da se proslavi 90. godišnjica: Fišer postavlja nove rekorde i osvaje nove medalje na Zimskim Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju. Fišerov nastup u Rusiji je impresivan, osvajajući 103 od ukupno 159 medalja u nordijskim disciplinama. Alpinski sportisti su takođe zadovoljni sa oko pet medalja. U svojoj 90. godini porodična kompanija sa sedištem u Ridu u Inkrajsu potvrđuje svoje prvo mesto u skijanju i impresivnom stilu.

IZNAJMLJIVANJE SKI OPREME – KOPAONIK

SnowStarsTeam vam pored škole skijanja, nudi kompletnu opremu za skijanje. U našem ski servisu možete pronaći Fischer ski opremu kao i ski opremu drugih poznatih brendova.

Cenovnik iznajmljivanja skija i ski opreme možete pogledati klikom ovde.

065 5582 856
ONLINE BOOKING